Fotografering av Region Gävleborgs Pensionsavtackningar och Förtjänsttecken 2018

Under två kvällar i november 2018 anlitades Grafikstudion för att fotografera för Region Gävleborg under de två festkvällar de har på Konserthuset i Gävle för att fira de anställda som jobbat där minst 25 år samt de anställda som gått i pension under året.
Jag använde mig av två olika platser att fotografera på. De mindre grupperna som var den första kvällen fotograferades upp i trappan ovanför restaurangen.  Det är alltid en bra idé att placera grupper i en trappa för att bättre få alla i bild och att det inte blir så uppradat på bredden.
Den andra kvällen med de större grupperna var vi i en större sal där personerna kunde sprida ut sig lite mer och jag stod på en stege för att få med alla.
När det gäller stora grupper så är det upp till dig som fotograf att ta befälet för att få alla att stå på rätt ställe. Det går inte att säga ” nu vill jag ha 10 personer som står på bakre raden och 10 på framre raden”. Ingen kommer vilja gå först och absolut ingen kommer vilja stå på den främre raden. Sen om du förklarar att du vill att alla ska stå fördelade på fyra rader så kommer det inte att ske om du inte pekar och dirigerar var de ska stå.

Rent teknikmässigt så använde jag vid den första fotograferingen två Godox AD200 blixtar monterade på varsitt stativ med vitt paraply framför, det ger en jämn och bra ljusspridning för  mindre grupper. Smidigt också med trådlösa blixtar. Kameran var Nikon D850 med objektivet Tamron AF SP 15-30/2.8 DI VC USD för gruppbilderna.
För de enskilda porträtten hade jag också Nikon D850 fast med objektivet Nikon AF-S Nikkor 70-200mm f/2,8E FL ED VR. Blixten som användes var NiceFoto N-Flash 280A
med en rektangulär softbox monterad på samt en Godox Ving V860II för upplättning av bakgrunden.

Vid den andra fotograferingen med de större grupperna använde jag Bowens studioblixtar Gemini TX/RX 500 Pro.  De är ju större och klumpigare att ta med sig med kraften i dessa behövs för större grupper. Blixtarna placerades på framför gruppen på vardera sida med ett vitt paraply framför. I mitten satte jag även en Godox AD200 med ett vitt paraply. Allt för att få en så jämn ljussättning som möjligt av hela gruppen.
De enskilda porträtten ljussatte jag med en Godox AD200 i ett Svart Elinchrom djupt paraply på 125 cm och vit insida med diffusionsduk framför. Fördelen med det paraplyet är att det är lätt att ta med både i storlek och vikt, det ger ett mer riktat ljus än vanligt paraply så den fungerar mer som en softbox. Bakom personen placerade jag en Godox Ving V860II för upplättning av bakgrunden.

Bilder på grupperna samt hur jag gjort med ljussättning finns här nedanför.

Behöver ditt företag en fotograf för att fotografera era lokaler eller er personal?
Kontakta Grafikstudion på 070-3462545 eller www.grafikstudion.com

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s