Bilbolaget Ljusdal – Personalfotografering

Igår åkte jag till Ljusdal för att fotografera personalen på Bilbolaget i Ljusdal. Jag har fått uppdraget att fotografera samtlig personal på Bilbolaget personbilars alla anläggningar i Gävleborg. Personalen var trevliga och med på noterna. Vi fick också tag på en mycket trevlig kund som verkligen ställde upp på bilförsäljningsbilderna och reservdelsförsäljningsbilderna. Jag fotograferade personalen, dels mot miljöbakgrund, dels mot vit bakgrund. Jag fotade också en del verksamhetsbilder.

Jag satte upp två ”stationer” för att det skulle gå snabbt och smidigt att fotografera personalen. Den ena stationen hade en vit bakgrund i begagnatbilshallen som jag ljussatte  med en bowens 500 pro studioblixt med reflektor, framifrån använde jag även en Bowens 500 blixt med en octabox på andra sidan om den person jag fotograferade hade jag en reflexskärm. . Bakifrån som hårljus/rimlight hade jag en Nikon SB-800. Allt fotades med Nikon D7000 och ett Tamron 24-70 2,8 objektiv.
Till miljöporträtten använde jag Nikon D750 och Tamron 70-200 2,8. Där satte jag en Nikon Sb-800 blixt i en softbox framifrån, ljuset lite bakifrån kommer från blixtarna vid den vita bakgrunden. Att använda studioblixtarna till miljöbilderna hade inte funkat då de är för kraftfulla, jag vill ju ha med det naturliga ljuset från omgivningen också. Verkstadsbilderna hade jag en Nikon sb-800 blixt monterad på Nikon D750 kameran, mest för att lätta upp i skuggorna.
16347555666_940021426b_o

Bilbolaget Ljusdal-2 Bilbolaget Ljusdal-4 Bilbolaget Ljusdal-14 Bilbolaget Ljusdal-19 Bilbolaget Ljusdal-22 Bilbolaget Ljusdal-51 Bilbolaget Ljusdal-48 Bilbolaget Ljusdal-43 Bilbolaget Ljusdal-29

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s